Op bezoek bij Kees

Vorige week zijn we op bezoek geweest bij Kees v.d. Putten in de Magnushof in Schagen. We troffen Kees aan liggend op zijn bed met flinke oordoppen op zijn oren luisterend naar zijn favoriete muziek.

Na een beetje wiebelen aan zijn tenen gingen de ogen open en hij zat in een mum van tijd rechtop en steunend op zijn ene been “klom” hij in zijn rolstoel. Het is toch een rare gewaarwording om bij iemand te komen die plotseling nog maar 1 been heeft.

Wat het eerst opvalt in zijn kamer zijn de vele kaarten welke hij heeft ontvangen, alle wanden hangen er vol mee, hij waardeert het enorm dat we hem niet zijn vergeten. Ook krijgt hij heel veel bezoek, wij hadden geluk om op het juiste moment te zijn er was niemand.

Het was een mooie dag dus namen we Kees mee in de rolstoel naar het restaurant van de Magnushof, daar hebben we koffie gedronken en heel gezellig gepraat. Het was geen straf om een uurtje met Kees door te brengen, hij zat op zijn praatstoel en wist van alles te vertellen over Dinto, Vios en de Harmonie. We kenden Kees meestal als een mopperkont, daar was nu geen sprake van. Hij is heel optimistisch over de toekomst en over het gebruik van zijn “kunstbeen”  de nieuwe prothese is in de maak.

Netten ophangen in De Doorbraak en lijnen trekken bij Vios zit er niet meer in, maar hopelijk zien we hem toch nog eens in de sporthal.

Tegen 4 uur brachten we Kees weer terug naar zijn kamer, precies op tijd want de volgende bezoekers kwamen er aan. Ook voor de avond stond iemand op het bezoekersscherm, hier kan Kees bijhouden wie van plan is langs te komen, wij gingen op de bonnefooi en dat is ook mogelijk.
Hoe lang hij nog in de Magnushof blijft weten we niet, waarschijnlijk wel tot oktober,  hij vertelde dat hij niet meer naar zijn huis op De Delff  terugkeert maar zijn intrek gaat nemen in het Angelapark waar hij een mooie kamer krijgt.

Op 29 augustus a.s. wordt Kees 83 jaar dus iedereen kan hem feliciteren met een kaartje:
Kees van der Putten
Magnushof afd.revalidatie  
Kamer 1
Jakob Ruijsdaellaan 30
1741 KW Schagen

28-08-2020 Kees op zijn 80e verjaardag 28-08-2020 Kees op zijn 80e verjaardag